New

Which three characters lasted from the original movie until the end of the

tổng hợp kiến ​​​​thức ngữ pháp tiếng anh, từ vựng tiếng anh trong bài tập dưới đây sẽ giúp các em ôn luyện lạstrongi kiến ​​​​thl.

bai-tap-tieng-anh-10-unit-7-co-dap-an

luyện tiếng anh cùng english4u

Reading: Which three characters lasted from the original movie until the end of the

bài tập tiếng anh lớp 10 kèm đáp án chuẩn

unit 7: the media

i. Write the vowel sound /eɪ/. /aɪ/ or /ɔɪ/ for each of the following words.

1. rain

/eɪ/

11. die

……………..

2. mind

……………..

12. child

……………..

3. height

……………..

13. fear

……………..

4. neighbor

……………..

14. obey

……………..

5. Enjoy

……………..

15. play

……………..

6. buy

……………..

16. comet

……………..

7. stay

……………..

17. weight

……………..

8. decide

……………..

18. spoil

……………..

9. choice

……………..

19. train

……………..

10. destroy

……………..

20. test

……………..

ii. Complete the sentences with the correct form of the verbs in the box.

show censor broadcast receive publish shoot

edit scan print refer download

1. the term mass media in English………………basically tv, radio and newspapers.

2. the bbc world service……………all over the world.

3. a shortwave or vhf radio can……………many interesting stations.

4. are……………a good movie on TV tonight.

5. I……………a good internet program the other day. do you want a copy?

6. this book was……………by cup and was………………in cambridge.

7. this article has been wrong……………

8. The film was……………in Spain.

9. They……………the movie before showing it on TV.

10. I……………some photos I took, so I could send them to a friend in Australia.

iii. read the conversation below. choose the correct word to use in each blank space.

1. david: is there anything good……………… on tv tonight?

one. projections

b. channels

c. programs

d. performances

2. Linda: Yes, there is something very interesting………………about life in the arctic.

one. comedy

b. documentary

c. news

d. entertainment

3. david: that’s…………… isn’t it? I think I saw it about a fortnight ago.

one. repeat

b. second

c. copy

d. return

4. cute: that’s right. is part of……………about living in a strange place.

one. set

b. collection

c. series

d. group

5. David: Do you watch a lot of……………movies?

one. tourism

b. trip

c. tour

d. travel

6. cute: not really. I prefer television……………

one. acts

b. dramas

c. screens

d. comments

7. david: and……………programs?

one. playing

b. games

c. sports

d. party

8. Linda: I like to watch the ‘game of the day’ on Saturdays. that’s my…………

one. favorite

b. popular

c. preferable

d. nice

9. david: is cliff lion still the……………?

one. reporter

b. talkative

c. actor

d. presenter

10. cute: yes, it is. usually comment on matches with two or three players in the ………………

one. scenario

b. theater

c. studio

d. floor

iv. things that have happened today are on the radio and tv news. Break the news using the present perfect and past simple.

1. the prime minister/ visited luton university/ spoke to students there/ earlier today.

the prime minister has visited the university of luton. he talked to the students there earlier today.

2. the train drivers/ go on strike/ stop working/ at twelve o’clock.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. the queen/ arrives in toronto/ flies there/ in a raf plane.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. two men/ escape from parkhurst prison/ escape/ during the night.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. actor howard bates/ dies in a car accident/ his car/ hits a wall.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

6. linda jones/ wins the women’s marathon/ runs/ in 2 hours 27 minutes.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

7. several bombs/ explode in the city center/ happen/ an hour ago

……………………………………………………………………………………………………………………………………

8. the american space shuttle atlantis/ returns safely to earth/ lands in florida/ this morning.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

v. choose a present perfect or past simple verb for these sentences: receive, collide, be, show, rise, survive, pass, sell, fall, work.

1. until she retired last month, she…………………in the customer complaints department.

2. the bible…………………more copies than any other book.

3. his father…………………so many complaints about the noise that he told chris to sell his drums.

4. investigate…………………that cycling can help patients overcome their disease.

5. Unemployment…………………every year until 1985 and then started to fall.

6. Maria hasn’t wanted to drive since… her car.

7. a lot…………………since I last talked to you.

8. prices…………………strong during the last six months.

9. This…………………your home for over 20 years and you don’t want to leave it.

10. some of the trees in our town…………………the storms during the winter of 1991.

See also: Get Schooled on the History of Where &x27Grease&x27 Was Really Filmed | Arts & Culture| Smithsonian Magazine

vi. choose the correct alternative.

1. I/I have washed my hands so I can help you cook.

2. she arrived/has arrived at kennedy airport at 2 o’clock this morning.

3. the pharaohs ruled/have ruled egypt for thousands of years.

4. I found/I found the letter you were looking for/were looking for. here it is.

5. they grew/have grown a lot since the last time we saw them/you have seen them.

6. we recently/we recently started walking to work instead of taking the bus.

7. When I was younger I played/had played badminton for my local team.

8. I have/have had pain for three weeks.

9. Until now it was/was so cold that we stayed/stayed at home all day.

10. The last time I/I went to Brighton is/was in August.

11. Don’t bother Amy. she just left/just went to sleep.

12. bill phones/ he’s calling his girlfriend again. this is the third time he calls her/he calls her this afternoon.

13. Since the eruption began/has begun, all the villages on the slopes of the volcano have/have been evacuated.

14. house prices increased / have increased dramatically in recent years

15. jim decided/has decided to continue the course, even though it proved/was proving very difficult.

vii. here are some parts of a newspaper article. Study the underlined verbs. correct them if necessary, or put a Ѵ.

successful cycle route in birmingham

new cycle routes (1) have been built in and around central birmingham and speed limits (2) have been lowered on selected roads. the plan (3) was in operation for a year and (4) has been hailed as a great success. since the new speed limits (5) were introduced, the number of accidents in the area (6) has dropped dramatically. (7) It has taken only six months to draw up the plans and mark the routes. this (8) has been done in consultation with groups representing cyclists in the city. jane wills, a cycling enthusiast who works downtown, told us, “when the new routes (9) were introduced, i (10) sold my car and (11) bought a bike. I (12) have cycled to work ever since. It is the best thing the city council (13) did for cyclists and pedestrians at the time. i have been living in birmingham’ the success of the scheme (14) has led to proposals for similar schemes in other cities.

viii. complete these sentences using because or because of + one of these phrases.

the strong wind

growing unrest in the country

my computer is not working

I can hear the waves

flooding on the road

the mist

the streets were covered with ice

my mother has arrived

your illness

prices were falling

1. …………….., after all, I won’t be able to see you on Thursday.

2. could not complete the work……………………………………………………

3. the ship could not put to sea………………………………………………………………..

4. ……………………………………., they couldn’t sell their house.

5. I can’t print the letter………………………………………………………………………

6. when we got to the top of the hill we couldn’t see anything…………………………

7. walked carefully………………………………………………………………………….

8. We must be near the beach, ………………………………………………………………..

9. the prime minister returned home………………………………………………………

10. We couldn’t get to your house…………………………………………………

ix. rewrite the sentences using in spite of.

1. Although she is an accountant, it seems that she never has any money.

Despite being an accountant, it seems like she never has any money.

2. Although Henry is a millionaire, he hates spending money.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

3. Mark kept working even though he wasn’t feeling well.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. They slept soundly even though the night air was hot.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

5. although she was successful, she felt dissatisfied.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

6. Even though the boat was full of water, it kept sailing.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

7. Although the children were poor, they seemed happy.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

8. We couldn’t get tickets even though we queued for an hour.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

9. I enjoyed the movie even though the story was silly.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

10. He didn’t arrive until 9 o’clock even though he promised he wouldn’t be late.

…………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….

x. Complete the sentences with although/in spite of/because/because of.

1. ………………….the meeting is at 2:00, I won’t be able to see you.

2. ………………….I told the absolute truth, no one would believe me.

3. the goods were never delivered……….the promise we had received.

4. My mother always complains about the mess in my room.

5. I didn’t get the job………………….I had all the necessary qualifications.

6. It is not safe to travel in that country………………….the ongoing civil war.

7. the villagers refused to leave…………………….the drought.

8. ………………….everything looked different, I had no idea where to go.

9. ………………….his age, john was not hired…………………….he had the necessary qualifications.

10. You cannot enter this secure area………………….you do not have an official permit.

11. ………………….it was sunny, it was quite a cold day.

12. several people in the crowd got sick and passed out…………………….the extreme heat.

13. ………………….with a lot of cough, he was able to sing in the choir.

14. ………………….I didn’t have anything for lunch but an apple, I had dinner early.

15. Sarah can’t climb the tree………………….her fear of heights.

xi. read the following passage. then choose the correct answer.

all early television was broadcast in black and while. color television was possible, but also (1)………….and of very poor quality (2)…………in the mid-1950s. color television broadcasts began in the united states in 1954, in japan in 1960 and in europe in 1967.

the first (3)…………on the moon was broadcast (4)…………on television in 1969, and now the television programs are (5)…………all over the world immediately through from (6 )…………from satellites transmitting (7)…………from earth, through (8)…………, and back to earth.

more people now (9)…………get their news and information through television than through newspapers and radio. the development of television is one of the fastest and most exciting (10)…………of our century.

1. a. voluminous

b. complicated

c. expensive

d. valuable

2. a. until

b. de

c. through

d. in

3. a. arriving

b. flying

c. landing

d. on the move

4. a. live

b. active

c. current

d. fast

5. a. grown

b. developed

c. practiced

d. transmitted

6. a. way

b. use

c. work

d. system

7. a. sounds

b. photos

c. signals

d. programs

8. a. space

b. atmosphere

c. distance

d. area

9. a. have

b. get

c. take

d. bring

10. a. problems

b. facts

c. events

d. problems

xii. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. It’s been almost twenty years since my father saw his brother.

my father………………………………………………………………………………………

2. Although seriously ill, he was determined to finish his work.

despite……………………………………………………………………………………………………………………………….

3. When was the last time you rode a bike?

how long……………………………………………………………………………….

4. People say that this novel was written by a very young author.

this novel………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………….

5. We haven’t been to London since 1998.

the last …………………………………………………………………………… ……….

6. my wait in the queue has lasted forty minutes so far.

I………………………………………………………………………………………………………………………… ………… …

7. I have not seen a more wonderful building anywhere.

nowhere…………………………………………………………………………..

8. The trip was so interesting that we couldn’t forget it.

en…………………………………………………………………………………………………………………………

9. Due to the heavy rain, they couldn’t go on a picnic last weekend.

why……………………………………………………………………………………………………………………

10. I’ve never seen a movie as bad as that.

that is………………………………………………………………………………………………………………

bai-tap-tieng-anh-10-unit-7-co-dap-an

có rất nhiều đề thi bài tập tiếng anh lớp 10 trên english4u

ĐÁp Án:

See also: What is the most-watched movie of all time 2021

me.

1. rain /eɪ/

8. decide /aɪ/

15. reproduce /eɪ/

2. mind /aɪ/

9. choice /ɔɪ/

16. kite /aɪ/

3. height /aɪ/

10. destroy /ɔɪ/

17. weight /eɪ/

4. neighbor /eɪ/

11. to die /aɪ/

18. spoil /ɔɪ/

5. enjoy /ɔɪ/

12. boy /ɔɪ/

19. train /eɪ/

6. buy /aɪ/

13. fear /eɪ/

20. try /aɪ/

7. stay /eɪ/

14. obey /eɪ/

ii.

1. refers

6. published – printed

2. transmissions

7. edited

3. receive

8. shot

4. showing

9. censored

5. downloaded

10. scan

iii. 1. c 2. b 3. a 4. c 5. d 6. b 7. c 8. a 9. d 10. c

iv.

2. The drivers have gone on strike. they stopped working at twelve.

3. The queen has arrived in Toronto. she flew there on a raf plane.

4. Two men have escaped from Parkhurst Prison. they ran away during the night.

5. actor howard bates has died in a car accident. His car crashed into a wall.

6. Linda Jones won the women’s marathon. she ran it in 2 hours and 27 minutes.

7. several bombs have exploded in the center of the city. it happened an hour ago.

8. the american space shuttle atlantis has returned safely to earth. landed in florida this morning.

v.

1. worked

5. pink

9. has been

2. has sold

6. crashed

10. survived

3. received

7. has happened

4. has shown

8. have fallen

vi.

1. having washed

9. has been – has stayed

2. arrived

10. was – was

3. governed

11. just left

4. I have found – we are looking for

12. is calling – has called

5. have grown – saw

13. initiated – have been evacuated

6. have recently started

14. has increased

7. played

15. decided – was testing

8. I have had

vii.

1. Ѵ

6. has fallen

11. Ѵ

2. Ѵ

7. took

12. they have ridden a bicycle

3. now it has been

8. it was done

13. I have done/ has done

4. Ѵ

9. were presented

14. Ѵ

5. Ѵ

10. sold

viii.

1. because my mother has arrived…

2. …because of his illness.

3. …because of the strong wind.

4. because prices were falling…

5. …because my computer is not working

6. …because of the fog.

7. …because the streets were covered with ice.

8. …because I can hear the waves.

9. …due to the growing unrest in the country.

10. …because of flooding on the highway.

ix.

2. Despite being a millionaire, Henry hates spending money.

3. mark kept working despite feeling bad.

4. slept soundly despite the hot night air.

5. Despite her success, she felt dissatisfied.

6. despite being full of water, the ship kept sailing.

7. Despite their poverty, the children seemed happy.

8. We couldn’t get tickets despite queuing for an hour.

9. I enjoyed the movie despite its silly story.

10. He didn’t arrive until 9 o’clock despite his promise that he wouldn’t be late. (or…despite his promise not to be late)

x.

1. because

6. due to

11. though

2. though

7. despite

12. due to

3. despite

8. why

13. despite

4. due to

9. because of – though

14. because

5. though

10. why

15. due to

xi. 1. c 2. a 3. c 4. a 5. d 6. b 7. c 8. a 9. b 10. c

xii.

1. my father has not seen his brother in almost twenty years.

2. Despite his serious illness, he was determined to finish his work.

3. How long have you not been riding a bike?

4. This novel is said to have been written by a very young author.

5. The last time we went to London was in 1998.

6. I’ve been waiting in line for forty minutes (so far).

7. nowhere have I seen a more wonderful building.

8. It was such an interesting trip that we couldn’t forget it.

9. Because it rained so much, they couldn’t go on a picnic last weekend.

10. That’s the worst movie I’ve ever seen.

See also: How to Download Content From Your Favorite Streaming Service

các em có thể download bản ầy ủ ủ bài tập tiếng anh 10 kèm đáp án tại đây về máy tính cá nhân của mình ể có thể muh àn luyệt

Related Articles

Back to top button